İçeriğe geç

Ödünleşme Ne Demek

Ödünleşme nedir iktisat?

Takas hipotezine göre, firmalar optimum sermaye yapılarını borçlanmanın vergi avantajına ve borçlanmanın beraberinde getirebileceği iflas maliyetlerine göre belirlerler. Bu teoriye dayanarak, büyük firmaların daha fazla borçlanarak daha fazla kar elde etmeyi amaçladıkları sonucuna varılabilir.

Ödün etmek ne demek?

Dil devriminden sonra literatüre giren uzlaşma sözcüğü, 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Sonuçsuz tartışmalarda ve anlaşmazlıklarda, taraflardan birinin kendi haklarından vazgeçmesi durumunda tavizlerden söz edilir.

Kimseye ödün vermemek ne demek?

Taviz vermemek, “sözünün arkasında durmak” demektir!14 Ekim 2020Taviz vermemek, “sözünün arkasında durmak” demektir!14 Ekim 2020

Taviz ödün vermek ne demek?

Uzlaşma kelimesi genellikle uzlaşma anlamına gelir. Bir söz sanatı olarak “uzlaşma” ifadesi ortaya çıkar. Taviz vermek, taviz vermek anlamına gelir. Başka bir deyişle, bir kişinin uzlaşma amacıyla haklarından bazılarından vazgeçtiği varsayılır.

Ödünleşim nedir iktisat?

Daha fazlasını elde etmek için bir şeyden vazgeçmek zorunda kalmaya uzlaşma denir. Yarın daha fazla tüketebilmek için bugün daha az tüketmemiz gereken bir uzlaşmadır. Kaynak: Taşdemir, M. (2013). Milli gelirin bileşenleri: tüketim, yatırım ve tasarruf.

Finansal hiyerarşi teorisi nedir?

Finansal hiyerarşi teorisi, Myers ve Majluf tarafından 1984 yılında ortaya atılmıştır. Bu teoriye göre, yatırımlarını finanse etmek isteyen şirketler sermaye yapılarını oluştururken öncelikle otomobil finansmanına, ardından borç sermayesine ve son olarak da öz sermaye ihraçlarına başvurmaktadır.

Ödünlenme ne demek?

Uzlaşma. Birey bir alandaki başarısızlığını başka bir alanda uzlaşarak telafi eder. Uzlaşmanın temel nedeni bireyin eksiklikleri ve yetersizlikleridir. Uzlaşmacıya örnek olarak derslerinde başarısız olan ve iş hayatında başarılı olan biri verilebilir.

Ödün eş anlamlısı nedir?

İmtiyaz ve taviz olarak bilinen kelimeler “imtiyaz” kelimesinin eş anlamlılarıdır. “Uzlaşma” kelimesinin eş anlamlısı için iki kelime vardır. Bunlar karşılıklılık ve tavizler şeklinde gelir.

Ödünleşim ne demek?

Aynı anda elde edilemeyen faktörlerin dengelenmesi. Tarafların ortak veya uyumlu bir anlayışa ulaşmak için görüşlerinden mümkün olan en az ölçüde taviz verdikleri anlaşma ve sonuçlanan çözüm süreci.

Kendinden ödün verene ne denir?

Bu çalışmalarda tespit edilen mazoşizm türlerinden bazıları şunlardır: Kişisel sorumluluk duygusu güçlü olan mazoşistler: Kişisel sorumluluk duygusu güçlü olan mazoşistler genellikle özverili ve sık sık taviz veren kişilerdir.

Ödün kopmak ne demek?

‘Çok korkmak’ anlamına gelen deyimin ‘korkmak, korkmak, … karışmak’ gibi varyasyonları birçok sözlükte, özellikle TDK Türkçe sözlüğünde yer almaktadır (TDK, 2011). ‘Korkutmak’ veya ‘patlamak’ ifadeleri ‘çok korkutmak’ anlamına gelir.

Dinde taviz ne demek?

Hastalıklardan ve kötülüklerden korunmak veya kurtulmak için dua okumak ve üflemek anlamına gelen bir terimdir.

İlişkide taviz vermek ne demek?

Uzlaşmaya neden olan duygu genellikle kaybetme korkusudur. Başka bir deyişle, insanlar gelecekte olumsuz durumlardan kaçınmak, yanlış veya suçlanmaktan kaçınmak veya diğer tarafı kendilerine bağlamak ve kendilerini sevmelerini sağlamak için ilişkide uzlaşmaya giderler.

Taviz tavizi doğurur ne demek?

Tavizler uzlaşmaya yol açar. Gerçeğinizden taviz verdiğinizde, artık yaşamaya değer bir gerçeğiniz kalmaz.

Duygusal anlamda taviz vermek ne demek?

Bazen taviz vermek anlayış anlamına gelse de, bazen vazgeçmek plandan ödün vermek anlamına gelir. Bu nedenle gevşeme meydana gelebilir.

Tahsis etkinliği nedir iktisat?

Tahsis verimliliği, kaynakların en yüksek değeri elde etmek için kullanılmasıdır. Üretim verimliliği, üretimin en düşük maliyetle gerçekleştirilmesidir. Ekonomi, üretimde kullanılan girdiler için ödenen fiyat (maliyetler) bu girdilerle üretilen çıktının fiyatına (gelir) eşit olduğunda dengededir.

Trade off nedir iktisat?

Uzlaşma = başka bir şey elde etmek için başka bir şeyden vazgeçmek zorunda olmak. Türk ekonomisi, diğer tüm ekonomiler gibi, “uzlaşma durumlarında” kararlar almak zorundadır. Ekonomimizdeki en büyük “uzlaşmalardan” biri tüketim ve tasarruf arasındadır.

Değer paradoksu nedir iktisat?

İnsan için yaşamsal öneme sahip olan ve yaşamını sürdürebilmek için tüketilmesi zorunlu olan malların değerlerinin, gösteriş amacıyla tüketilen ve yaşamsal önemi olmayan, lüks tüketime konu olan malların değerlerinden düşük olması durumu.

Girdi ne demek iktisat?

(Girdi) Bir mal veya hizmetin üretim sürecinde kullanılan üretim faktörleri, hammaddeler ve ara mallar.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kaç Tane Dünya Klasiği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şahinbey Escort