Denetçi olmak için hangi bölüm okunmalı?
Denetçi olmak için hangi bölümü okumalıyım? Denetçi nasıl olunur sorusunun cevabı üniversitelerin ekonomi, işletme ve finans bölümlerinden diploma alınarak verilebilir. Ayrıca kamu yönetimi gibi benzer bölümlerden alınan diplomalar hem özel sektörde hem de kamu kuruluşlarında kabul görmektedir.
Denetçi ne kadar maaş alır?
Denetçiler için maaş geçmişiYılEn düşük maaşEn yüksek maaşOcak 20214.900TL12.100TLOcak 202227.200TL18.400TLTemmuz 202229.300TL24.000TLOcak 202316.000TL38.000TL6 satır daha
İç denetçi olmak için ne yapmak gereklidir?
İç Denetçi Nasıl Olunur? İç denetçi olmak için mutlaka okunması gereken belirli bir üniversite bölümü yoktur ancak işletme, ekonomi, finans ve ekonomi gibi bölümlerden mezun olanların çoğu iç denetçi sertifikası alarak iç denetçi olarak görev yapmaktadır.
Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?
– Esas olarak 3 yıl olarak belirlenen başvuruya ilişkin mesleki eğitim süresini tamamlamış olmanız gerekir. KGK tarafından onaylanmış bir denetçide fiilen 2 yıl çalışmış olmanız gerekir. – Veya 11 yıllık mesleki deneyime sahip olmanız gerekir.
Kaç çeşit denetçi vardır?
Denetçiler, bağımsız ve mesleki bilgiye sahip kişilerdir. Üç tür denetçi vardır: bağımsız denetçi, iç denetçi ve kamu denetçisi.
Sayıştay KPSS istiyor mu?
İdari Asistanlık, Sekreterlik, Büro Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, İnsan Kaynakları Yönetimi, İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi ön lisans programlarından birini tamamlamış olmak. 2. 2022 KPSS P93 Puan Türünde 70 ve üzeri puan almış olmak.
Kimler denetçi olamaz?
Aşağıdaki kişiler sınav görevlisi olarak kabul edilemez: Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş güvenliği, hukuk veya işletme yönetimi alanlarında üniversite diploması olmayan kişiler. Mevzuat hakkında bilgisi olmayan kişiler.
Mali müşavir maaşı ne kadar 2024?
Mali müşavir 2024 yılında en düşük maaşı 31.700 TL alırken, en yüksek maaş 66.000 TL’dir. Önceki yıllara bakacak olursak Temmuz 2023’te ortalama mali müşavir sayısı 32’dir.
Denetçi nerelerde çalışır?
Denetçiler genellikle büyük muhasebe firmalarında veya kurumsal denetim departmanlarında çalışırlar. Ayrıca bağımsız olarak veya özel şirketlerde de çalışabilirler. Denetçiler şirketlerin iç işleyişine dair ayrıntılı bir anlayışa sahip olmalıdır.
Lise mezunu denetçi olabilir mi?
Denetim kurulu üyelerinde aşağıdaki şartlar aranır: Türk vatandaşı olmak ve medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak. En az ortaokul diplomasına sahip olmak.
İç denetçilik sınavı 2024 ne zaman?
Sınav, 26 Ocak 2024 Cuma günü saat 10:00-12:30 arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gayret Mahallesi Bankacılar Caddesi No. 4 Yenimahalle/ANKARA (Yenimahalle metro istasyonu karşısı) Mesleki Eğitim Kursu’nda yapılacaktır. Ankara.
CIA sınavı kaç soru?
Ülkemizde de sınavlar Türkçe olarak yapılmakta olup 3 bölümden oluşmaktadır. 1. Bölüm 125 sorudan oluşmakta olup 2,5 saat (150 dakika) sürmektedir. 2. ve 3. Bölüm 100 sorudan oluşmakta olup 2 saat (120 dakika) sürmektedir.
Denetçilik sınavına kimler girebilir?
Bağımsız denetçi olmak için CPA lisansına gerek yoktur. Bağımsız denetçi olmak için, yukarıda bahsettiğimiz ilgili alanlardaki ekonomi, finans, muhasebe, hukuk, bankacılık ve siyaset bilimi gibi üniversite bölümlerinden mezun olanlar; ilgili bağımsız denetçi sınavlarına başvurabilirler.
Denetçi belgesi nereden alınır?
İnternet üzerinden Merkezi Yapı Denetim Komisyonu web sitesine gidin. 2. Sayfada bulunan “Yapı Denetim Sistemi” butonuna tıklayın. 3. Açılan arayüzde “Belge Başvuruları” bölümünde bulunan “Denetçi Sertifikası Başvurusu” butonuna tıklayın.
Nasıl baş denetçi olunur?
Baş denetçi; Lisans eğitimini tamamlamış, İşletme Fakültesi, Ekonomi Fakültesi veya mühendislik fakültelerinden mezun, baş denetçi olarak eğitimini tamamlamış ve bu pozisyonda bir miktar deneyim kazanmış kişidir. Denetçiler danışmanlık hizmeti verebilir veya kurumlar bünyesinde çalışabilirler.
Denetçi olmak için hangi sınavlara girilir?
Sayıştay Denetçi Yardımcısı kadrosuna aday olmak; Sayıştay denetçiliği mesleğine atılan ilk adımdır. Sayıştay denetçi yardımcısı adayı olabilmek için, ÖSYM tarafından düzenlenen muafiyet sınavı (sınav) ve Sayıştay tarafından yapılan yazılı sınav ile mülakatta başarılı olmak gerekmektedir.
Denetçi hangi puan türü?
Bakanlıklara bağlı müfettiş, uzman, denetleyici, kontrolör ve denetçi gibi kadrolara alınabilmek için özel bir sınav ve belirli bir eğitim programı uygulanarak yeterlilik sınavı yapılması gerekmektedir. Bu kadrolara KPSS-A grubu kadroları, bu kadroları doldurmak üzere görevlendirilen kişilere ise KPSS-A adı verilmektedir.
Denetçi kim olabilir?
Çalışma ekonomisi ve işçi ilişkileri, ekonomi, iş güvenliği, hukuk veya işletme yönetimi mezunları denetçi olarak çalışabilirler. Denetçi, kurumların yasa ve yönetmeliklere uygun çalışıp çalışmadığını kontrol eder.
Lise mezunu denetçi olabilir mi?
Denetim kurulu üyelerinde aşağıdaki şartlar aranır: Türk vatandaşı olmak ve medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak. En az ortaokul diplomasına sahip olmak.